Serviciile de informații din Estonia spun că Rusia se pregătește de o confruntare militară cu Occidentul

Rusia se pregătește de o confruntare militară cu Occidentul pe parcursul următorului deceniu și ar putea să fie împiedicată doar de o creștere a capacității de luptă a Europei, a transmis, marți, Serviciul de Informații Străine al Estoniei, conform Reuters. Un număr tot mai mare de oficiali occidentali avertizează deja de mai multă vreme că există o amenințare militară palpabilă a Rusiei față de țările aflate pe flancul estic al NATO, cerând Europei să se pregătească de o posibilă agresiune prin reînarmare.
Șeful serviciului eston a spus că evaluarea a fost făcută pe baza planurilor rusești de a dubla forțele staționate la granițele sale cu membrii NATO – Filanda, Estonia, Letonia și Lituania. „Rusia a ales o cale a confruntării pe termen lung, iar Kremlinul probabil că anticipează un posibil conflict cu NATO în următorul deceniu”, a declarat Kaupo Rosin, după ce raportul privind securitatea națională a Estoniei a fost făcut public.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/serviciile-de-informatii-din-estonia-spun-ca-rusia-se-pregateste-de-o-confruntare-militara-cu-occidentul-2685629

Lasă un răspuns