Ruşii care vor să intre în Letonia trebuie să semneze un document în care condamnă invazia din Ucraina

0
255

Unii cetăţeni letoni şi-au exprimat indignarea pe reţelele de socializare că ruşii care vor să intre în Letonia trebuie să semneze un document care condamnă invazia din Ucraina. În replică, autorităţile susţin că scopul este de a identifica persoanele care susţin agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei şi care pot reprezenta o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Letoniei, potrivit presei letone de stat.

Soţul Svetlanei s-a întors de curând din Rusia, unde a mers pentru a participa la înmormântarea mamei sale. Bărbatul este cetăţean rus şi rezident permanent în Letonia. La întoarcerea sa în Letonia, ar fi fost surprins să i se ceară să semneze un document de condamnare a ostilităţilor Rusiei.

Soţia bărbatului a povestit ce s-a întâmplat la graniţă: „A condus până la postul vamal. Poliţistul de frontieră a luat documentele de la el. A venit un bărbat îmbrăcat în civil, purtând o vestă pe care scria „Border. „Poliţia de frontieră. Securitate.” L-a invitat pe soţul meu înăuntru. Acolo mi-a dat o bucată de hârtie fără niciun semn de identificare. Documentul a fost redactat în limbile rusă şi engleză. Textul era deja pregătit, tot ce trebuia să fac era să-mi scriu numele şi datele din paşaport. Când soţul meu a întrebat – dar pe ce bază? Angajatul mi-a spus că, în caz contrar, nu va returna documentele şi că i se va retrage permisul de şedere permanentă.”

/epochtimes-romania.com/

Lasă un răspuns