Letonia interzice toate televiziunile cu sediul în Rusia

0
291

Toate canalele de televiziune cu sediul în Rusia vor avea interdicție de a emite în Letonia, începând de miercuri, a anunțat luni autoritatea națională de reglementare în domeniul audiovizualului, citată de Le Figaro.

După anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, Consiliul Național Leton pentru Mass-media Electronică (NEPLP) a interzis deja difuzarea în țara baltică a mai multor canale de televiziune rusești importante, invocând tonul războinic, propaganda agresivă împotriva Ucrainei și a cetățenilor săi, precum și o amenințare la adresa securității Letoniei.

Noua decizie afectează aproximativ 80 de televiziuni din Rusia, încă disponibile în Letonia, în principal prin intermediul unor operatori de cablu sau IPTV. „Am luat această decizie ca urmare a recentelor amendamente la Legea privind mass-media electronice, care prevede că posturile de televiziune sau de radio înregistrate într-o țară care amenință agresiv integritatea teritorială și independența unei alte țări nu ar trebui să fie autorizate să funcționeze în Letonia”, a declarat pentru AFP președintele NEPLP, Ivars Abolins.

Letonia interzice toate televiziunile cu sediul în Rusia

Lasă un răspuns